Historien om Holion

2014 - Det her må da kunne gøres smartere!
Niels var ansat som softwareudvikler hos et større udviklingshus, og havde netop færdiggjort et projekt, hvor han havde været med til at bygge landets første mobilbank. En app hvor der var blevet udviklet en kodebase til iOS og en anden kodebase til Android, og hvor hver eneste ændring i koden skulle udføres begge steder.
En løsning der hverken var smart, tidsoptimal eller billig. En løsning der fik Niels til at tænke: “Det her må kunne gøres smartere”.
Det var den tanke, der fik Niels til at opsige sit job og starte sit eget IT-konsulentfirma, Holion. Her var planen, at Niels bare skulle være en enmandshær og hjælpe virksomheder med at udvikle IT-systemer og apps på en smartere måde, end man havde gjort tidligere. Nemlig ved hjælp af crossplatform teknologien.
2015 - Advokater og Vindmøller
En af Holions første opgaver blev at udvikle et webbaseret system til et af landets største advokatkontorer. Et system, som vi stadig vedligeholder den dag i dag.
Årets helt store opgave var dog udviklingen af et system til modellering af vindmøller til en af verdens største vindmølleproducenter.
Med andre ord: Niels havde nok at se til!
2016 - Planen begyndte allerede at skride lidt…
Altså planen om at Holion skulle være en enmandshær bestående kun af Niels.
Holion fik nemlig en ny stor kunde ind, og det projekt udviklede sig hurtigt til mere, end Niels selv kunne håndtere. Derfor måtte han hyre freelance udviklere ind.
Og kunden? Det var CarBuddii, hvor vi både stod for et webbaseret system, backend og en crossplatform app.
2017 - Den første medarbejder
Det var ikke længere nok med freelance udviklere, så i 2017 ansatte Niels sin første fuldtidsmedarbejder.
En milepæl, Niels aldrig havde tænkt på, at han gerne ville opnå, men også en milepæl, der gav ham blod på tanden til at opnå endnu mere! Jo flere medarbejdere, jo flere smarte løsninger til kunderne.
Sammen byggede de en crossplatform app til et af landets største mediehuse.
2018 - Slut med at arbejde fra hjemmekontoret
Vi droppede hjemmearbejdspladserne og flyttede sammen i vores første kontor. Det lå i kontorfællesskabet “Den Gamle Banegård” i Hadsten.
I 2018 udviklede vi også en crossplatform app til en af landets daværende største internetudbydere, Stofa. Kan I huske dem? Appen var en WiFi scanner, og der blev reklameret for den i både busskure og på TV. Allerede kort efter udgivelsen lå appen som den mest downloadede app i både App Store og Google Play.
2019 - En hjælpende hånd til udviklingsteams
I 2019 tilføjede vi en ekstra service til vores ydelser. Vi fandt nemlig ud af, at flere havde brug for eksperter, der kunne hjælpe deres egne udviklere. Vi blev blandt andet hyret ind til at hjælpe en leverandør til bankerne, da deres egne udviklere ikke kunne løse opgaven. Vi skulle også hjælpe med at udvikle en crossplatform app til sundhedssektoren, da direktøren i virksomheden måtte erkende, at hendes egne udviklere ikke kunne håndtere opgaven.
Læs mere om vores arbejde for Improvento her.
Vi hjalp også en af landets største pumpeproducenter med udviklingen af en micro service baseret arkitektur.
2020 - Hjemmearbejde og en masse nye kunder
Corona sendte os tilbage til hjemmekontoret, men heldigvis betød det ikke færre kunder! I 2020 stod vi blandt andet for at udvikle en crossplatform app til en smarthome producent. Vi udviklede også en app til at ta’ pas- og kørekortfotos. Appen kom til at hedde IDfotos, og den kan du læse mere om her.
Herudover var vi arkitekter på et stort system til en fagforening, og vi udviklede en app til børn, så de lettere kunne lære alfabetet. Vi overtog udviklingen af en samkørselsapp, som i de følgende år blev brugt i mange af verdens lande.
2020 blev også året, hvor vi lærte en hel masse om brint! Vi udviklede nemlig en crossplatform app til en brintproducent. Et projekt der fast krævede fuldtid fra to af vores udviklere i flere år.
2021 - Vores første gazelle
Da vi endelig måtte komme tilbage på kontoret igen, havde teamet vokset sig så stort, at vi måtte flytte i nye lokaler - faktisk endte vi i det største lokale i kontorfællesskabet. Det var også i 2021, vi startede udviklingen op med Inges Kattehjem - Læs mere her.
Og så skete der noget helt særligt i 2021! Holion fik nemlig sin første gazelle. En pris og anerkendelse, vi er VILDT stolte af.
Herudover startede vi udviklingen af det system, som vi i dag kender som starti.app. Vi ansatte også vores første administrative medarbejder, og var hermed ikke længere bare udviklere.
2022 - Nyt kontor igen, igen
Det blev for trangt i kontorfællesskabet og vi trængte til at få vores egne mødelokaler, frokostlokale mv., så vi flyttede i vores nuværende lokaler, som stod klar efter en større flytten rundt på vægge, nye glasvægge, etablering af brusebad mv.
Hele vores kontor er indrettet med genbrugsmøbler. Hos Holion vil vi nemlig ikke støtte overproduktion. Det var en spændende, men til dels også udfordrende proces at indrette kontoret i grønne genbrugs omgivelse, men det har været det hele værd!
Læs mere om processen samt vores andre ESG initiativer her.
Vi fik også vores første kunde på (en tidlig version af) starti.app.
2023 - Pludselig var der to virksomheder
starti.app var endelig klar til at stå på egne ben, så d. 24. april sendte vi starti.app over i sit eget selskab.
Vi udviklede også en crossplatform app til Guide Story - Læs mere her.
Og så ansatte vi både en medarbejder i marketing og en i køkkenet. Pludselig gik Holion fra at være en lille virksomhed, der udelukkende bestod af udviklere til en mellemstor virksomhed med forskellige interne afdelinger!
2024 - 10 år med Holion
10 år, 1 måned og 3 dage efter, at Niels havde oprettet Holions CVR nummer, åbende han dørene op for tæt på 100 kunder, samarbejdspartnere og venner af huset, der alle kom for at fejre ham og Holion til vores 10-års reception. En festdag hvor selv Favrskovs borgmester kiggede forbi!
Holion fik også sin anden gazelle, og så blev vi kåret af Spar Nord og BDO som 1 af årets 1000 succesvirksomheder.